MUDr. Pavel Antonín

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.05.2015 10:45:00

S rostoucí délkou života musíme změnit pohled na umírání

S rostoucí délkou života musíme změnit pohled na umírání

K problematice smrti a umírání:

„Zatímco například problematice péče o děti byla v poslední době v rámci odborných debat na půdě Sněmovny věnována značná pozornost, poslední věci člověka jsou neprávem opomíjeny. Přitom umírání a smrt, i když se nejedná o témata, která nám jsou příjemná, k lidskému životu prostě patří,“ předeslal Pavel Antonín, předseda Podvýboru, primář gynekologicko-porodnického oddělení nemocnice v Havlíčkově Brodě. Otevírá diskuzi o eutanazii, paliativní péči, hospicové péči, péči o umírající doma a instituci koronera v českém právním řádu.

Oblast geriatrické medicíny, následné a dlouhodobé ústavní péče byla za minulých pravicových vlád těžce podfinancována. „Se vzrůstající délkou lidského života je nutno řešit celý systém, změnit pohled na umírání jako na věc, která jde mimo nás. S tím souvisí například i vznik zařízení domácí zdravotnické péče pro pacienty v posledních stádiích života,“ uvedl Pavel Antonín.

Diskuze o posuzování zdravotní způsobilosti k vydání a držení zbrojního pasu otevřela únorová tragédie v Uherském Brodě. „Zastávám názor, že současná právní úprava je jasná a plně dostačující, není třeba ji měnit. Zpřísňování lze hledat v tom, že na straně žadatele a lékaře je třeba zcela striktně dodržovat pravidla a povinnosti, které zákon ukládá,“ sdělil Pavel Antonín.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama