ThDr. Kateřina Klasnová

Praha 1 a střední Čechy
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,85. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.05.2015 14:03:00

Rekordní částka už týden před charitativním výstupem

Rekordní částka už týden před charitativním výstupem

V sobotu 30. května vyrazí stovky lidí na vrchol Sněžky. V rámci charitativní akce Nadačního fondu KlaPeto podpoří Vojtíška, desetiměsíční miminko po amputaci obou nohou, a další děti s handicapem.

 "Je neuvěřitelné, že ještě před samotnou akcí se na našem transparentním účtu nasbíralo přes půl milionu korun. A v den konání jistě přibydou další desetitisíce. Všem moc děkujeme!" říká spoluzakladatelka NF KlaPeto Kateřina Klasnová.

Už jen pár dní zbývá do charitativní akce Nadačního fondu KlaPeto "Na Sněžku pro Vojtíška". Miminko bez nožiček je symbolem výstupu, pomoci se však dočkají další děti. "Už nyní máme vytipované tři děti po dětské mozkové obrně, kterým chceme přispět na potřebnou rehabilitaci ve slovenských Piešťanech," říká spoluzakladatel NF KlaPeto Jaroslav Petrouš. Paralympionik po amputaci levé nohy nad kolenem vyjde na nejvyšší horu Česka letos už potřetí. Loni vystoupal pro tehdy dvanáctiletého Péťu Januše, který překonal zákeřnou rakovinu. Výtěžek z akce Péťovi umožnil kurzy chůze po amputaci na pražských Malvazinkách. "Ještě loni ušel Péťa jen pár metrů, letos si díky kurzu a vlastní píli troufá dokonce také na Sněžku. Vidět takový posun je fantastické," těší Petrouše.

"Doufám, že naši nejvyšší horu zaplaví v sobotu tyrkysová barva," usmívá se Kateřina Klasnová v narážce na barvu triček s unikátním logem akce, jejichž koupí je možné přispět finanční sbírce na Vojtíška a další děti. Rekordního půl milionu se na našem účtu podařilo nasbírat hlavně díky obrovské solidaritě lidí, kteří posílají příspěvky ve výši několika desítek či stovek korun. A věřím, že přímo v Peci pod Sněžkou přibydou další tisíce, trička bude samozřejmě možné zakoupit i na místě. Všechny peníze půjdou potřebným dětem, protože nadační fond pracuje bez nároku na jakýkoli honorář," uzavírá Kateřina Klasnová.

Kdo bude mít tričko, vyjede na Sněžku lanovkou zdarma

Chcete-li přispět i vy, lze jakýkoli příspěvek poslat na transparentní účet 2200692979/2010, nebo si v e-shopu na webu www.klapeto.eu zakoupit zmíněné tričko s logem akce Na Sněžku pro Vojtíška. Kdo bude mít v den akce tričko na sobě, bude mít jízdu lanovou dráhou na Sněžku zdarma.

V rámci sobotní akce je připraven i doprovodný program k Mezinárodnímu dni dětí, od 14.00 pak bez nároku na honorář bude koncertovat Janek Ledecký s kapelou. To vše na centrálním parkovišti v Peci pod Sněžkou, odkud také bude v 8.30 benefiční akce Na Sněžku pro Vojtíška zahájena. Samotný organizovaný výstup začíná v 9.05, Jaroslav Petrouš vyrazí s dalšími amputáři v 10.00 od kapličky u Boudy pod Sněžkou. V 15.00 je plánováno slavnostní zakončení benefice s překvapením.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama