ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.05.2015 17:41:55

Kladenská nemocnice úspěšně zvládla proces akreditace

Kladenská nemocnice úspěšně zvládla proces akreditace

Oblastní nemocnice Kladno je akreditovaným zdravotnickým zařízením. V měsíci květnu podstoupila hodnocení kvality a bezpečí zdravotních služeb, v němž uspěla.

Obdržela Certifikát kvality a bezpečí, který je jasným důkazem, že toto krajské zdravotnické zařízení disponuje velkým počtem špičkových profesionálů ve svých oborech a že je snahou všech zaměstnanců nemocnice zvyšování kvality péče o pacienty a zajištění bezpečného prostředí pro pacienty i pro zaměstnance.

„Naším hlavním cílem je a vždy byla špičková kvalita poskytované péče. Přípravě na akreditaci proto věnovala nemocnice maximální úsilí. Od října 2014 do ledna 2015 se uskutečnilo několik schůzek s konzultantkou akreditační komise. Proběhlo i několik seminářů, kterých se zúčastnili všichni zaměstnanci kladenské nemocnice, jimž tímto děkuji za dobře odvedenou práci,“ řekla radní pro oblast zdravotnictví Jiřina Fialová (KSČM).

Hodnocení kvality a bezpečí zdravotních služeb, které provedla Česká společnost pro akreditaci ve zdravotnictví, s. r. o., zastoupená RNDr. Renatou Podstatovou, proběhlo ve dnech 19. a 20. května 2015. Auditoři se zaměřili především na naplňování hodnoticích standardů a ukazatelů kvality a bezpečí poskytovaných služeb.

O získání certifikátu se podle ředitele nemocnice Vladimíra Lemona velkou měrou přičinilo oddělení akreditace a kvality péče kladenské nemocnice, které koordinovalo vydání nových interních předpisů. Ty sjednotily postupy a procesy v celé nemocnici.


„Ocenění formou certifikátu, které zvyšuje důvěryhodnost a prestiž naší krajské nemocnice, si velmi vážím. Středočeský kraj investuje do modernizace tamních pracovišť i obnovy přístrojů nemalé peníze a je dobře, že se to vše v konečném důsledku odrazí ve zvýšené kvalitě péči o pacienty.  Těší nás i to, že nemocnice výrazně zlepšila hospodaření,“ řekl hejtman Středočeského kraje Miloš Petera (ČSSD).

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama