Ing. Marian Jurečka

  • KDU-ČSL
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.05.2015 18:33:00

Hrozí zdražení potravin?

Hrozí zdražení potravin?

Novela zákona o významné tržní síle může údajně zdražit potraviny a narušit tržní prostředí. Z jednostranné regulace budou těžit výlučně dodavatelé a v konečném důsledku postihne zákazníky. Tvrdí to Svaz obchodu a cestovního ruchu.

 Ministr zemědělství ani Potravinářská komora nesouhlasí. Téma pro ministra zemědělství, 1. místopředseda KDU-ČSL Mariana Jurečku a předsedu poslaneckého klubu TOP 09, 1. místopředsedu strany Miroslava Kalouska.

Marian Jurečka: "Já si myslím, že to je opravdu neoprávněná obava. Ten zákon, pokud tady dneska budeme mít obchodní řetězce a některé tady jsou, které se chovají férově a eticky vůči svým dodavatelům, tak vůbec z té novely zákona nemusí mít žádný strach. Je to stejné přirovnání, jako kdybych mluvil o tom, když před lety, než byla regulace Evropské unie pro telekomunikační služby a telefonovali jsme si tady za desítky korun v rámci roamingu například do Chorvatska, tak kdyby tehdy někdo říkal, že tou regulací zdraží telekomunikační služby, nezdražily, opak byl pravdou díky té konkurenci, která tady je, takže já tvrdím, že féroví odběratelé nemusí mít z této novely žádný strach a k žádnému zdražení potravin vůbec nedojde."

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama