Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.05.2015 13:09:00

Kalousek a pučisté mi připomínají přísloví „zloděj křičí - chyťte zloděje“

Kalousek a pučisté mi připomínají přísloví „zloděj křičí - chyťte zloděje“

Pokud jde o důvěru či nedůvěru vládě, ta by se měla odvíjet hlavně od toho, nakolik vláda plní svůj program a nakolik hájí zájmy našeho národa a státu, nikoliv od výkřiků někoho, kdo má sám máslo na hlavě.

Pokud se této iniciativy chopí pan Kalousek spolu s ODS a pučisty z Úsvitu, pokud výkřiky o střetu zájmů a podvodech vycházejí z úst člověka, který po mnoho let aktivně a naprosto bezostyšně napomáhal rabování státní kasy, pak mi to připomíná přísloví „zloděj křičí, chyťte zloděje“. Přidat se k takovému člověku je nejen nebetyčná hloupost, ale také planetární ostuda.

Máme velké výhrady k současné vládě, a to především k přístupu k imigraci, kdy vládní europoslanci hlasovali minulý měsíc pro kvóty pro Českou republiku. Máme ale také výhrady k odmítnutí námi předložených zákonů, například o referendu či o hmotné a trestní odpovědnosti politiků. Tato vláda také letos v únoru odmítla náš návrh zákona o přímé volbě a odvolatelnosti politiků.

Na druhou stranu ale nabízená alternativa složená z Miroslava Kalouska, ODS a pučistů z Úsvitu není pro tuto zemi rozhodně lepší variantou. My s panem Kalouskem a pro pana Kalouska hlasovat nebudeme.

Ani ke stávající vládě ale z výše uvedených závažných důvodů absolutní důvěru nemáme.

Zvyšování daní, zadlužování, vzdávání se suverenity, opuštění národních zájmů a arogance. To je charakteristika vládnoucí praxe české politiky zleva doprava. Zaměstnanci, živnostníci, menší a střední podnikatelé, všichni mají pocit, že si z nich děláte zlou legraci. Legraci za jejich peníze.

Nepodpoříme divadlo takzvané opozice a nemůžeme podpořit ani vládu, která dělá málo pro řešení problémů, které jsme zmínili. Odejdeme z hlasování, stejně jako divák opouští frašku. Věříme, že podobně budou reagovat voliči. Naše země už nemá čas na podobná politická divadýlka. Potřebujeme změnu, a tu nepřináší ani vláda, ani takzvaná opozice.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama