Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.05.2015 18:55:51

Proč ČSSD nechce projednávat novelu zákona o registrovaném partnerství

Proč ČSSD nechce projednávat novelu zákona o registrovaném partnerství

Zatímco v Irsku občané v referendu schválili sňatky homosexuálních osob, v české sněmovně už více než půl roku leží novela zákona o registrovaném partnerství, která by registrovaným partnerům umožnila osvojení dětí jednoho z těchto partnerů.

J. Faltýnek (ANO) 19. května na schůzi sněmovny navrhl, aby na program jednání byla zařazena také tato novela. Většina poslanců se ale vyslovila proti. Pro byli vlastně jen poslanci z hnutí ANO, komunisté (s výjimkou M. Semelové), poslanci Úsvitu (až na A. K. Andreho). Pro ale nehlasoval žádný z poslanců KDU-ČSL, TOP 09 ani ODS a pro hlasovala pouze jedna poslankyně za ČSSD (M. Wernerová).

Navrhovaná novela zákona by měla zajistit větší právní ochranu dětí žijících v homosexuálních rodinách a také odstranit nelogičnost týkající se toho, že „svobodní“ homosexuálové mohou usilovat o osvojení dětí, kdežto homosexuálové žijící v registrovaném partnerství nikoli.

Zvláště zarážející je postoj poslanců ČSSD, kteří ve své většině buď odmítli zařadit do programu schůze projednávání novely zákona o registrovaném partnerství (37 poslanců) nebo se hlasování zdrželi (7 poslanců), a pouze jedna poslankyně hlasovala pro Faltýnkův návrh zařadit tento bod na program schůze.

Levicové strany všude na Západě se zasazují o to, aby byly chráněny a posilovány individuální lidské svobody a lidská práva. Zasazují se o ochranu menšin. ČSSD, zdá se, právní ochranu dětí žijících v homosexuálních rodinách řešit příliš nechce, a diskriminace homosexuálních párů ji nezajímá. Řekl bych však, že pokud se sociální demokraté domnívají, že téma diskriminace „odbydou“ žehráním na to, že v politice je málo žen, pohoří…

Jiří Paroubek

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama