MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • KDU-ČSL
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.05.2015 20:47:01

Nemoc může přijít ze dne na den a celý život převrátit naruby

Nemoc může přijít ze dne na den a celý život převrátit naruby

Světový den boje proti roztroušené skleróze, který letos připadá právě na dnešní středu, má upozornit na úskalí nemoci, léčbu a podporu pacientů trpících touto nemocí.

K symbolické podpoře se přidali také poslanci a asistenti KDU-ČSL, včetně předsedy Pavla Bělobrádka.

„Jen málokdo myslí na to, že ze dne na den může přijít nemoc a celý život převrátit naruby. Někdy je nemoc o srovnání životních priorit, častěji o tom naučit se přijímat pomoc od druhých. V rámci dnešního dne probíhá řada podpůrných akcí po celé republice, my jsme zvolili tento způsob vyjádření solidarity s nemocnými,“ řekl Pavel Bělobrádek.

Roztroušená skleróza je onemocnění postihující centrální nervový systém. U každého mohou příznaky a průběh nemoci probíhat zcela odlišně, protože záleží na postižené oblasti mozku a míchy. Průběh je zcela nepředvídatelný – u někoho dochází k lehkým tělesným potížím a u někoho může dojít až těžké invaliditě. Nejčastěji vzniká u mladých lidí mezi dvaceti až čtyřiceti lety života. V České republice žije asi 10 000 lidí trpících roztroušenou sklerózou. Stále není známa její příčina, a proto dosud nebyl nalezen ani žádný lék.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama