Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.05.2015 7:40:12

V Kutné Hoře se diskutovalo o dostupnosti turistických cílů pro nízkopříjmové sk

V Kutné Hoře se diskutovalo o dostupnosti turistických cílů pro nízkopříjmové sk

Zajímavé téma dostupnosti turistických cílů pro rodiny s dětmi, seniory a další nízkopříjmové skupiny rozebíral II. ročník konference v Galerii Středočeského kraje, kterou pořádala o.p.s. Retour ve spolupráci se Středočeským krajem.

Zajímavé téma dostupnosti turistických cílů pro rodiny s dětmi, seniory a další nízkopříjmové skupiny rozebíral II. ročník konference v Galerii Středočeského kraje, kterou pořádala o.p.s. Retour ve spolupráci se Středočeským krajem.  Slavnostního zahájení se zúčastnil i radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek a předsedkyně Výboru pro regionální rozvoj Petra Šmejkalová.

„Naše příspěvkové organizace nabízejí již dnes slevy na vstupném pro rodiny nebo seniory nebo dokonce volný vstup při příležitosti Dnů evropského dědictví, dne kraje nebo muzejních nocí. Přístup však není sjednocený. Diskutujeme však o možnostech zavedení slevových karet, pro turisty, seniory, rodiny s dětmi, které by mohly pomoci finančně zpřístupnit turistické cíle v kraji a přispět tak i k rozvoji cestovního ruchu,“ řekl v úvodním vystoupení radní Štefek.

Právě prezentaci rodinných pasů a seniorpasů byla věnována část konference. Tu obohatilo i vystoupení na téma mobilní aplikace Písecká bonusová karta.

Jiný úhel pohledu ukázal příspěvek využití turistických kapacit v mimosezónním období ve Španělsku pro občany EU nad 55 let.

Na programu bylo i shrnutí loňského ročníku konference, tedy tématu dostupnosti turistických cílů pro handicapované, zejména sjednocení metodiky. Tu představili zástupci Ministerstva pro místní rozvoj a ČVUT.

„Snažíme se v probíhajících projektech na dostupnost pamatovat, takže přístupný pro handicapované občany se stane po rozšíření třeba skanzen v Přerově nad Labem nebo i Památník národního útlaku a odboje,“ dodal radní Štefek. 

Odpolední část konference, která získala záštitu hejtmana Středočeského kraje Miloše Petery i záštitu ministryně pro místní rozvoj Karly Šlechtové a ministryně pro sociální věci Michaely Marksové, se formou kulatého stolu věnovala budoucnosti cestovního ruchu ve Středočeském kraji. Závěry budou zohledněny i v dalších krocích kraje.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama