Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.05.2015 19:35:00

Druhý rok po sobě se nám podařilo zlomit negativní trend

Druhý rok po sobě se nám podařilo zlomit negativní trend

Předseda vlády Bohuslav Sobotka přivítal mimořádně dobrou zprávu, podle které si Česká republika výrazně polepšila v hodnocení konkurenceschopnosti v žebříčku IMD, prestižní školy managementu ve Švýcarsku, meziročně poskočila z 33. na 29. místo.

„Jsem rád, že se nám podařilo dosáhnout pozitivního výsledku v žebříčku IMD, prestižní školy managementu ve Švýcarsku, se Česká republika za loňský rok opět výrazně posunula dopředu. Druhý rok po sobě se nám podařilo zlomit negativní trend, který tady byl v předcházejících letech – čtyři roky po sobě se konkurenceschopnost České republiky zhoršovala, teď už se druhý rok po sobě naše pozice zlepšuje.

Prioritou vlády je od začátku fungování nejen udržitelnost veřejných rozpočtů, ale také podpora ekonomického růstu a snižování nezaměstnanosti. Nová vláda přinesla do země politickou stabilitu a Česká republika se stává opět bezpečným přístavem pro investory, jen za rok 2014 se podařilo získat 147 investičních záměrů, které budou generovat přes 16 tisíc nových pracovních míst.

Vloni jsme přijali Akční plán na podporu hospodářského růstu a zaměstnanosti, ustavili jsme Radu vlády pro konkurenceschopnost a hospodářský růst a jeden z cílů, který jsme si stanovili je, abychom kontinuálně posouvali Českou republiku na žebříčku konkurenceschopnosti. Jsem rád, že jsme před týdnem schválili historicky nejvyšší podporu pro vědu, výzkum a inovace a to ve výši 28,6 miliardy korun. Přijímáme opatření proti daňovým únikům, schválili jsme zákon o prokazování původu majetku a příští týden se bude vláda zabývat zákonem o elektronické evidenci tržeb, který ochrání poctivé podnikatele před podvodníky. Mimořádně dobré hodnocení v žebříčku IMD vnímám také jako závazek pro další práci vlády a podporu v naší snaze kontinuálně zlepšovat stav naší země,“ uvedl předseda vlády Bohuslav Sobotka.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama