Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.05.2015 16:05:00

Už jsem zahájil výběr kandidáta na nového ministra školství

Už jsem zahájil výběr kandidáta na nového ministra školství

Dnes odešlu panu prezidentu Miloši Zemanovi návrh na odvolání pana ministra Marcela Chládka a současně pana prezidenta požádám, aby do doby, než bude jmenován nový ministr školství, tento resort vedla ministryně Michaela Marksová.

Dnes jsem zahájil proces výběru nového kandidáta na ministra školství za sociální demokracii. V nejbližších dnech se plánuji sejít nejen s možnými kandidáty na tuto funkci, ale chci rovněž mluvit s odborníky na školství, se zástupci školské komise ČSSD či například zástupci odborů o současných prioritách ve vzdělávání.

Jsem přesvědčen, že v oblasti školství ministr Chládek a vláda odvedly za šestnáct měsíců velký kus práce. Je proto nutné, aby přišla do čela resortu silná a kompetentní osobnost, která bude pokračovat v plnění klíčových vládních priorit, ať už jde například o dokončení reformy školství, zlepšení financování sportu, čerpání peněz z fondů EU v novém období či podporu technického vzdělávání.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama