Petr Cvalín

https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.05.2015 17:08:09

Generální tajemník NATO opět varoval před Ruskem

Generální tajemník NATO opět varoval před Ruskem

Generální tajemník Severoatlantické aliance Jens Stoltenberg v rozhovoru varoval, že se s krizí na Ukrajině do Evropy vrátila válka. Zopakoval, že NATO má jasné důkazy o působení ruských vojáků na území Ukrajiny.

Nutno podotknout, že na podporu své kritiky žádné důkazy aliance nemá. Domněnky amerických tajných služeb, které čerpají fakta ze sociálních sítí a YouTube, nemůžeme považovat za relevantní.

Na druhou stranu generální tajemník NATO Jens Stoltenberg neustále popírá, že by jednotky Severoatlantické aliance bojovaly v řadách ukrajinské armády. Ale fakta mluví jasně. Na rozdíl od Ruské federace, která je neustále falešně obviňována z údajné agrese vůči Ukrajině, důkazy o přítomnosti jednotek NATO nelze popřít.

Položme si otázku, proč se NATO neustále angažuje v ukrajinské problematice? Jaký cíl Severoatlantická aliance sleduje na Ukrajině? Alianci musí jít na Ukrajině o hodně věcí, když posílá do bojů s východním obyvatelstvem své vojáky. Z aliance, která má být ryze obraným paktem, se stává pakt agresivní a útočný, který své nepřátelé bez milosti sráží na kolena. A toto jsme už mohli vidět dávno před ukrajinskou problematikou!

Vysocí představitelé NATO neustále mluví o tom, že Rusko narušuje bezpečnost v Evropě. Ale čeho se Rusko dopustilo, že podle představitelů NATO narušuje bezpečnost v Evropě? Snad tím, že na východní Ukrajinu poslalo několik stovek tun humanitární pomoci pro strádající civilní obyvatelstvo? Nebo tím, že na svém území přijímá uprchlíky z východní Ukrajiny?

Anebo je pravda někde jinde a bezpečnost v Evropě narušuje úplně někdo jiný? Například Spojené státy americké, které zosnovaly nelegitimní převrat na Ukrajině, při kterém byl násilně svržený prezident Janukovyč? Ale nejen USA jsou bezpečnostním rizikem pro Evropu. Například Polsko. Vzpomeňme si  na to, jak se Polsko angažuje v ukrajinském konfliktu a jak se jeho vysocí představitelé vyjadřují ohledně míru na Ukrajině. Je to poměrně nedávno, co Donald Tusk prohlásil, že nepreferuje mírovou cestu Ukrajiny.

Kdo preferuje mírovou cestu Ukrajiny od vypuknutí občanském války v této zemi? Kdo neustále nabádá znesvářené strany, aby zasedly k jednacímu stolu? Evropská unie? Spojené státy americké? Ne, podnět k mírovému řešení vždy pochází z Ruské federace. Na rozdíl od Evropské unie a USA, které občanskou válku na Ukrajině spíše podporují.

Petr Cvalín, člen okresního výboru KSČM v Domažlicích



Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama