PaedDr. Mgr. Augustin Karel Andrle Sylor

Zemřel 15.4. 2021 po těžké nemoci ve věku nedožitých 75 let
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.06.2015 13:40:12

Přílišné nároky na navýšení rozpočtu srazily Chládkovi vaz

Přílišné nároky na navýšení rozpočtu srazily Chládkovi vaz

Vyjádření poslance Andrleho k nástupu ministryně Valachové

Poslanec Augustin Karel Andrle se dnes vyjádřil pro Českou televizi ke jmenování nové ministryně školství Kateřině Valachové. Andrle doufá, že se nová šéfka rezortu školství zaměří především na mládež, sport a platy učitelů.

Poslanec pozitivně zhodnotil působení předchůdce Valachové Marcela Chládka.

„ S většinou kroků pana Chládka jsem byl povětšinou spokojen. Doufám, že jeho nástupkyně že naváže třeba na povinnou plaveckou výuku, kterou jsme s panem Chládkem rozpracovali.  Prostředky jsem na to měl slíbené i od pana ministra financí Babiše, “ uvedl Andrle.

Přílišné nároky na navýšení rozpočtu srazily podle Andrleho Chládkovi vaz, nicméně novela  školského zákona si podle něj vyžádá další prostředky do rozpočtu, třeba na práci asistentů ad. Podle poslance je potřeba investovat dvě miliardy na sport a děti a podporovat kupříkladu hasičský sport.

V otázce maturit by poslanec i přes svoji slabost v matematice uvítal tento předmět jako povinný, neboť chápe, že je u nás celá řada technických oborů, které matematiku zkrátka potřebují a odráží se to i na trhu pracovních příležitostí. Poslanec Navrhuje ale dva stupně obtížnosti maturit, zvlášť pro gymnázia a zvlášť pro učební obory.

Podle Andrleho by nejen maturita, ale i mistrovská zkouška z technického oboru měla umožnit studentovi přihlásit se na vysokou školu technického oboru. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama