JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.06.2015 17:27:00

Vinařský fond pracuje s krajem na novele trestního zákona

Vinařský fond pracuje s krajem na novele trestního zákona

Reagovat na problém pančování vína se rozhodl Jihomoravský kraj, který se snaží vyvolat širokou odbornou diskusi.

 Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek seznámil členy Rady Vinařského fondu v pondělí 29. června 2015 s informacemi o právní úpravě pančovaní vína ve vybraných státech Evropské unie, která se týká variant možné právní úpravy trestního postihu pančovaní vína v České republice. Hejtman připomněl záměr Jihomoravského kraje po široké odborné diskusi a snahu předložit cestou krajské zákonodárné iniciativy novelu trestního zákona reagující na problém pančovaní vína.

„Nynější aktivita kraje je logickým následkem tzv. metanolové aféry z let 2012/2013, v oblasti vína je pak známá tzv. fridexová aféra v Rakousku před 30 lety, kdy došlo téměř k likvidaci rakouského vinařství. Rada Vinařského fondu nyní vyhodnotí předložené informace a v průběhu letních prázdnin doporučí Jihomoravskému kraji nejvhodnější z evropsky aplikovaných modelů postihu pančovaní,“ uvedl hejtman Michal Hašek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama