JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.06.2015 21:31:00

Vinařský fond získal notifikaci EU pro roky 2015 - 2020

Vinařský fond získal notifikaci EU pro roky 2015 - 2020

Podpora pěstitelům vína, podnikům působícím ve zpracování a marketingu vinařských produktů. A to ve výši až 420 milionů korun v období pěti let.

  Rada Vinařského fondu v pondělí 29. června 2015 projednala podmínky Podpory poskytované Vinařským fondem pro období od 1.1.2015 do 31.12.2020, které České republice zaslala 29. května Evropská komise.

„Jsem rád, ze se České republice podařilo notifikovat další existenci a činnost Vinařského fondu ČR, který bude v příštích 5 letech moci v souladu s podmínkami Evropské komise podporovat pěstitele vína, podniky působící ve zpracování a marketingu vinařských produktů. Dovolenou formou podpory budou přímé dotace či dotované služby.

Hlavním cílem je stimulace produkce a marketingu jakostních vín a poskytování informací o vinohradnictví a vinařství a propagace vyráběných vín. Propagační akce zdůrazní kvalitu vína a budou šířit vědecké poznatky o úměrné a odpovědné konzumaci vína. To si stanovila Evropská komise," komentoval dokument Evropské komise předseda Rady Vinařského fondu a jihomoravský hejtman Michal Hašek.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama