Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.06.2015 6:08:44

Národní finále festivalu Porta

Národní finále festivalu Porta

V prostorách lesního divadla v Řevnicích se ve dnech 26. – 28. června konalo Národní finále festivalu Porta.

V prostorách lesního divadla v Řevnicích se ve dnech 26. – 28. června konalo Národní finále festivalu Porta. Již 49. ročník festivalu folkové, trampské a country hudby byl letos podpořen sto tisíci korunami z Fondu hejtmana Středočeského kraje a zúčastnil se ho i radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek.

„Tento festival nemá svým rozsahem u nás obdoby, že finále hostí dlouhodobě Středočeský kraj, je určitě velká pocta. Portou prošla řada dnes již významných kapel, uvidíme, kam se dostanou letošní finalisté za několik let,“ řekl radní Štefek.

Hlavní náplní finále je soutěž a vystoupení našich předních umělců trampské, folkové a country hudby. Na pódiu nechyběla Jitka Vrbová se Stanislavem Chmelíkem, Petr Bende, Věra Martinová, Asonance, Buty, Robert Křesťan a další. Mimo finalistů vystoupily též úspěšné kapely loňského ročníku a diváky zaujal i Antonín Pevala, vítěz kytarové soutěže Svazu autorů a interpretů (SAI) 2014.

Festival Porta začíná v 15 oblastních kolech, ze kterých ty nejlepší účastníky vyberou poroty do národního interpretačního finále Porty v Řevnicích či do česko-slovenské autorské soutěže Mezinárodní Porty v Ústí nad Labem.

49. ročník vyhrála a s keramickou soškou odjela z Řevnic skupina Trapas. Na dalších místech skončily Tchei-chan v duu a Melda & spol. Zvláštní cenu poroty získala skupina Z hecu, v online hlasování ePorty obdržela nejlepší hodnocení Kristína Nídlová, pak Alternativa a Trapas.

„Oceňuji také, že v rámci Porty se může každý, kdo muzicíruje a chce se pochlubit svým uměním, přihlásit na speciální akustickou scénu OupnPorta, vyzkoušet si zpívat před publikem,“ doplnil radní Štefek.

.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama