Bc. Lubomír Franc

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.06.2015 18:28:00

Testy, které prověří novou technologii zdravotnických záchranářů, začnou zítra

Testy, které prověří novou technologii zdravotnických záchranářů, začnou zítra

Práce na vybavení nového Krajského zdravotnického operačního střediska v hradecké ulici Na Bláhovce jsou v plném proudu.

 V ostrém provozu má začít fungovat již začátkem nového školního roku. Vše ale bude záviset na úspěšnosti integračních testů, které odstartují zítra. V jejich průběhu bude otestována funkčnost všech dílčích technologií i jejich spojení do funkčního celku. Na podzim pak bude nové středisko začleněno do národního informačního systému IZS.

Hodnota projektu se blíží částce 40 milionů a většinu nákladů pokryje dotace z Integrovaného regionálního operačního programu. Nové středisko v Plačicích nahradí dosluhující velín záchranářů, který již nevyhovuje po stránce stavební ani softwarové.

„Investice urychlí zpracování tísňových volání, zefektivní řízení posádek v terénu, usnadní jejich navigaci a zlepší komunikaci mezi posádkami a operačním střediskem i mezi jednotlivými složkami Integrovaného záchranného systému. To všechno povede k urychlení a zkvalitnění neodkladné přednemocniční péče,“ uvedl již dříve hejtman Lubomír Franc, který je odpovědný za oblast krizového řízení.

Nyní se již dokončují instalace nových technologií

Zprovoznění nového „nervového centra“ krajské záchranky ale klade velké nároky na personál. „Školení našich pracovníků na nový způsob elektronického zadávání dat i práce s elektronickou kartou pacienta je v plném proudu. Příprava je náročná především pro operátory, kteří musí novou technologii zvládnout před spuštěním ostrého provozu na konci prázdnin,“ potvrdil tiskový mluvčí ZZS Ivo Novák s tím, že nyní se již dokončují instalace nových technologií jak v novém středisku, tak i v jednotlivých sanitních vozech.

Rada Královéhradeckého kraje schválila další uvolnění finančních prostředků. Více než 1,7 milionu korun je určených na úhradu síťové tiskárny, virtuálního desktopu pro operační řízení, rackových skříní a dalšího vybavení. Již dříve bylo vyčleněno přes 4,2 milionu. Zbývá tak uhradit téměř 33 milionu korun. Celý projekt bude ukončen do listopadu.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama