Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.07.2015 6:51:19

Muzea, galerie a knihovna obdržely další dotace z Ministerstva kultury

Muzea, galerie a knihovna obdržely další dotace z Ministerstva kultury

Rada kraje 29. června projednala zapojení řady účelových dotací z Ministerstva kultury do rozpočtu příspěvkových organizací v oblasti kultury.

Rada kraje 29. června projednala zapojení řady účelových dotací z Ministerstva kultury do rozpočtu příspěvkových organizací v oblasti kultury.

„Naše organizace se snaží získat pro svou činnost účelově vázané prostředky a oceňuji, že jsou v tomto procesu úspěšné. Tuto Radu se to týkalo Galerie Středočeského kraje, muzeí v Roztokách u Prahy, Jílovém u Prahy, Sládečkova vlastivědného muzea, Polabského muzea a Regionálního muzea v Kolíně, za poslední měsíce však i třeba Středočeské vědecké knihovny, shrnul úspěchy radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek.

Dotace pro Galerii Středočeského kraje ve výši 44.000,- Kč z programu „Integrovaný systém ochrany movitého kulturního dědictví v části D – preventivní ochrana před nepříznivými vlivy prostředí“ byla určena na náročné restaurování sbírkových předmětů.

V rámci téhož programu a za stejným účelem byla poskytnuta dotace dalším příspěvkovým organizacím: Středočeskému muzeu v Roztokách u Prahy ve výši 41.000,- Kč, Regionálnímu muzeu v Jílovém u Prahy ve výši 35.000,- Kč, Sládečkovu vlastivědnému muzeu v Kladněve výši 60.000,- Kč.

Na vybavení depozitářů a stálých expozic obdrželo Polabské muzeum 40.000,- Kč, Regionální muzeum v Kolíně pak dostalo 98.000 v rámci dotačního řízení Veřejné informační služby knihoven (VISK3) na program „Pokračování v automatizaci knihovny regionálního muzea v Kolíně – pracoviště Kolín a Český Brod“.

25. května schválila další dotace, 324.000,- Kč pro Středočeskou vědeckou knihovnu v Kladně na realizaci projektů z dotačních řízení „Knihovna 21. století 2015“ a Veřejné informační služby knihoven 2015“.

„11. května jsme schválili i další dotace, 70.000,- Kč pro Galerii Středočeského kraje na realizaci projektu „Publikace Jiří Sozanský – Mezní situace“ z programu Kulturní aktivity a 103.000,- Kč pro Středočeskou knihovnu v Kladně,“ doplnil radní Štefek.

Tam je dotace určena pro „Vzdělávání pracovníků knihoven Středočeského kraje v oblasti ICT“, „Digitalizované dokumenty na jednom místě. Vytvoření technických podmínek pro zpřístupnění a uchování digitalizovaných záznamů v SVK v Kladně“ a „Doplňování vybraných záznamů článků do databáze ANL“.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama