ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.07.2015 13:46:31

1. července bylo slavnostně spuštěno Centrum sociálních a zdravotních služeb

1. července bylo slavnostně spuštěno Centrum sociálních a zdravotních služeb

Včerejšího dne se v Příbrami uskutečnilo slavností setkání u příležitosti zahájení činnosti nového Centra sociálních a zdravotních služeb (dále centrum).

Akce, jíž se účastnilo na 100 hostů, se konala za přítomnosti představitelů vedení města a jednotlivých vedoucích tohoto centra.

Setkání zahájila místostarostka města Příbrami Bc. Alena Ženíšková, pod jejímž vedením nové centrum vzniklo. „Po podzimních volbách v roce 2014 nové vedení města Příbrami komplexně zhodnotilo stav poskytovaných sociálních a zdravotních služeb ve městě a na základě těchto zjištění se rozhodlo sociální politiku ve městě převzít pod svoji kontrolu a sjednotit ji tak, aby byl nový model poskytování sociálních a zdravotních služeb schopen pod jednotným vedením reagovat na aktuální potřeby města a jeho občanů,“ uvedla k prvotní motivaci vzniku centra místostarostka Ženíšková s tím, že síť řady odborných pracovišť nyní nově zastřešuje právě Centrum sociálních a zdravotních služeb.

Jednotlivé služby, které v průběhu života může potřebovat každý člověk, centrum zastřešuje, zabezpečuje a řídí v zařízeních rozmístěných na několika místech ve městě. Na včerejším setkání se přítomným občanům a hostům prezentovaly tyto služby a jejich provázanost prostřednictvím vedoucích jednotlivých středisek centra: domů s pečovatelskou službou, domova seniorů, městských jeslí (dle novely zákona nově dětská skupina) a rehabilitačního stacionáře, Azylového domu, odborného sociálního poradenství a Střediska terénních služeb. Zazněla také informace, že aktuálně probíhá spolupráce s příbramskou nemocnicí ve věci zprovoznění Protialkoholní záchytné stanice.

„Hlavním motorem reorganizace je snaha o vytvoření a poskytnutí důstojných podmínek života občanům v našem městě, kteří se dostali do jakékoliv nepříznivé situace. Stáří, nemoc, chudoba, invalidita, nezaměstnanost, bezdomovectví. Každý občan, a to včetně dětí, se může v průběhu svého života s těmito nepříznivými stavy setkat,“ uvedla ke spuštění centra místostarostka města Bc. Alena Ženíšková s tím, že právě z hlediska dlouhodobé koncepce musí být město schopno zajistit svým občanům (zejména dětem a seniorům) v nouzi pomoc. „A navíc zajistit další služby tak, aby na sebe smysluplně navazovaly,“ dodala na závěr místostarostka a poděkovala všem, kteří se na vzniku centra podíleli, za vzornou spolupráci.

Pavlína Svobodová, tisková mluvčí radnice

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama