Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.07.2015 13:08:24

Fond zábrany škod rozdělí mezi dobrovolné hasiče 97 milionů korun

Fond zábrany škod rozdělí mezi dobrovolné hasiče 97 milionů korun

Předseda vlády představil v sobotu 4. července 2015 na V. sjezdu Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska v Pardubicích spolu s ministrem vnitra Chovancem fungování Fondu zábrany škod, který přinese dobrovolným hasičům letos 97 milionů korun.

Dále se sjezdu zúčastnili ministr financí Andrej Babiš a místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavel Bělobrádek.

Změna zákona o pojišťovnictví, která hasičům peníze přiznává, platí od začátku roku 2014. V letošním roce ale dobrovolní hasiči poprvé získají větší finanční prostředky. Částku 97 milionů korun si rozdělní celkem 45 obcí, peníze pak budou využity především na nákup zásahové techniky.

Do Fondu zábrany škod odvádějí pojišťovny povinně 3 procenta z přijatého pojistného z pojištění odpovědnosti z provozu vozidla. Prostředky si pak rozdělí dobrovolní a profesionální hasiči, nebo záchranáři a další subjekty.

Premiér zároveň uvedl, že si velmi váží dobrovolné práce hasičů, která přispívá k zajišťování bezpečnosti obyvatel České republiky. S jejich zástupci se sešel už na začátku června v Kramářově vile.  
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama