Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.07.2015 8:36:03

Lilie obohatily Rabasovu galerii

Lilie obohatily Rabasovu galerii

Tradiční výstava lilií obohatila od pátku 3. července Heroldovu síň Rabasovy galerie v Rakovníku.

Tradiční výstava lilií obohatila od pátku 3. července Heroldovu síň Rabasovy galerie v Rakovníku.

„Spojením prostor kulturní památky a stovek voňavých květin se vytvořila na několik dnů neopakovatelná atmosféra. Určitě se přijďte podívat!“ okomentoval zážitek při otevření výstavy radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek.

Výstavu pořádá Specializovaná základní organizace Českého zahrádkářského svazu Martagon za podpory města Rakovníka. Židovská synagoga byla pro výstavu vybrána záměrně – poskytuje totiž pro lilie vhodné tepelně stabilní prostředí, takže květiny vydrží dostatečnou dobu.

Výstavy lilií se v Rakovníku konají až na malé výjimky pravidelně od roku 1984. Každoročně je výsledkem obětavé práce pěstitelů, kteří musí zajistit, aby lilie stačily ve správný termín nakvést  a nezničily je kroupy nebo jiné pohromy. Součástí akce je i soutěž o nejkrásnější expozici, minulý rok zvítězila expozice pana Posledního, tmavá „Forza Red“.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama