Mgr. Bc. Pavel Herman, MBA, MPA

"Žádná moc nesmí platit více než zákony." Cicero
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,95. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.07.2015 9:37:22

Lidovci: K připravovanému zákazu "FOTOGRAFOVAT NA VEŘEJNOSTI"

Lidovci: K připravovanému zákazu "FOTOGRAFOVAT NA VEŘEJNOSTI"

Zákaz navrhl francouzský europoslanec Jean-Marie Cavada a podpořil jej europoslanec Pavel Svoboda z KDU-ČSL.

Česká média publikovala, že na zasedání výboru Evropského parlamentu pro právní záležitosti byl přijat upravený návrh zprávy k autorskému právu, který na celoevropské úrovni navrhuje zrušit svobodu panoramatu. Na facebooku bychom tak nemohli sdílet krajiny, stavby, sochy nebo malby...

Závěr legislativního výboru je konečný. O finální podobě návrhu ale bude ještě hlasovat plénum Evropského parlamentu v červenci."

V České republice (i socialistické platilo) nyní platí svoboda panoramatu, tedy princip, že cokoliv, co je ve veřejném prostranství vystaveno permanentně, může být vyfotografováno a zveřejněno.

Evropská unie by tímto zákonem porušila svobodu slova a vyjadřování a šla tak i proti vlastní deklaraci lidských práv. Klesla by tím informovanost a gramotnost našeho národa, který čerpá informace z internetu k sebevzdělávání.

Upozorňuji a opakuji: KDU-ČSL. KDU-ČSL. KDU-ČSL.







Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama