Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.07.2015 7:41:15

Na Krakovci proběhly oslavy mistra Jana Husa

Na Krakovci proběhly oslavy mistra Jana Husa

V podhradí Krakovce se od soboty 4. července do pondělí 6. července konaly oslavy Slavnosti mistra Jana Husa.

V podhradí Krakovce se od soboty 4. července do pondělí 6. července konaly za podpory Středočeského kraje Slavnosti mistra Jana Husa. Sobotního zahájení oslav se zúčastnil i radní pro oblast kultury a památkové péče Zdeněk Štefek.

„Přestože některé práce historiků poukazují na to, že neexistuje žádný písemný pramen, který by dokazoval, že Jan Hus působil právě na Krakovci, určitě stojí za to si tuto osobnost připomínat. Pokud oslavy mistra i zde na Krakovci přispějí k tomu, aby se jeho myšlenky začaly realizovat, oslavujme. Vždyť Husův odkaz nebyl určen jen pro místa jeho kázání, ale pro celou společnost,“ podotkl radní Štefek.

V sobotu vzplála při zahájení i symbolická hranice, přítomné pobavil slovem i písní Josef Fousek.

Na večerní akci navazoval v neděli další program, šermířské vystoupení, pouliční divadlo, vystoupení kata, program pro děti i taneční zábava v hospodě U hradu.  Pondělní den byl ve znamení dalšího oficiálního zahájení, o osobnosti mistra Jana Husa promluvil ředitel Regionálního muzea v Kolíně Vladimír Rišlink, zazněla středověká hudba Gothien. Nechyběl ani historický šerm, taneční orchestr a kouzelník. Tahákem byl také František Nedvěd a The Brek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama