Ing. Pavel Janeček, BBS(Hons)

Kandidát do Zastupitelstva Královéhradeckého kraje za KSČM
  • KSČM
  • Náchod
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.07.2015 11:59:00

Dělostřelecká tvrz Dobrošov je převedena na Královéhradecký kraj

Dělostřelecká tvrz Dobrošov je převedena na Královéhradecký kraj

Vojenská pevnost Dobrošov u Náchoda je nedokončenou tvrzí československého opevnění, vybudovanou jako reakci na zvolení Adolfa Hitlera německým kancléřem.

 Byla první z devíti pohraničních tvrzí z 2. světové války, zpřístupněná veřejnosti, a to už v roce 1969. Do dnešní doby jí navštívily více než dva miliony návštěvníků ze všech koutů světa. V současnosti je jich kolem 30 tisíc ročně, což je srovnatelné s Hrádkem u Nechanic.

Jsem velmi rád, že Královéhradecký kraj tvrz bezúplatně získal od Ministerstva obrany jako svoji první kulturní památku u města Náchod. Usiloval o ni déle než dvanáct let. A slíbil, že na zachování stavby a další rozšíření nabídky uvolní více finančních prostředků než stát.

Pevně věřím, že Královéhradecký kraj ve spolupráci s městem Náchod využije všechny možnosti, aby zpřístupnil dosud zamřížované části tvrze, vystavěl potřebné infocentrum, celkově zlepšil zázemí pevnosti a hlavně tvrz zpřístupnil zdravotně znevýhodněným návštěvníkům, pro které představují téměř dvě stovky schodů neřešitelný problém. Zabývat by se měl také příjezdovými komunikacemi, které vedou přes soukromé pozemky.

Nyní se konečně, po dlouhé době, otevírají reálné možnosti dalšího rozvoje této památky. Coby náchodský zastupitel jej plně podporuji a budu prosazovat návrhy, které zajistí příliv turistů do Náchoda.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama