JUDr. Lubomír Ledl

Autentická levice - alternativa!
  • Levice
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.07.2015 14:56:00

Rádcové, moji rádcové

Rádcové, moji rádcové

I tak by se dal nazvat přehled poradců hejtmana Haška. Marně se někteří snaží oponovat, že náplň práce poradců je veřejný údaj.

 Tisková mluvčí Krajského úřadu si jej upravila k obrazu svému. Prý kdyby poskytli náplň poradců, byly by to osobní údaje. A tak občan může jen předpokládat, že Hašek má zřejmě nekompetentní úřadníky nebo jim příliš nevěří, když si vybudoval tým poradců, který přijde zhruba na 200 000 Kč měsíčně. Jak jinak, než že většina těchto bohulibých rádců vlastní průkazku ČSSD.

Hejtman Vysočiny má zřejmě dostatek chytrých úředníků a pro změnu žádné poradce nemá, pravda, není členem ČSSD. A tak lze přemýšlet o tom, jak by se oněch 200 000 Kč dalo využít ve prospěch občanů. Když si to vynásobíme počtem let, které je hejtman ve funkci a počtem měsíců v roce, je tato suma podstatně nezanedbatelná. Občas totiž přehled poradců vypadá jako zaopatřovací ústav pro politiky, kteří neobstály třeba v komunálních volbách ve svých funkcích.

Je možné, že se hluboce mýlím, ale poradce v oblasti spolupráce se státní správou mi připadá opravdu nadbytečný. Státní správa má přímo v popisu práce mezi sebou komunikovat a na to přece nepotřebuje poradce.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama