JUDr. Lubomír Ledl

Autentická levice - alternativa!
  • Levice
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.07.2015 12:40:49

Jsme svědky neustálých testů ultrapravicových sil, kam až mohou zajít

Jsme svědky neustálých testů ultrapravicových sil, kam až mohou zajít

Zřejmě tak trochu ve stínu jiných důležitých událostí, které zaplnily evropská média, došlo v poslední době na Ukrajině k řadě nebezpečných událostí, a ty mohou mít pro Evropu neodhadnutelné následky.

Přitom se tak stalo za minimálního zájmu nejen médií, ale hlavně je v podstatě zcela ignorovala celá unijní politická elita, jindy tak úpěnlivě, principiálně a hlasitě střežící bůhvíco všechno. Jsme svědky neustálých testů ze strany ultrapravicových sil, kam až mohou zajít od oblasti propagandy, přes otevřené zastrašování až po teroristické akce, aniž by někdo z těchto strážců lidských práv, demokracie a spravedlnosti byť jen otevřel ústa. Natož třeba jen zdvihl varovný prst. Do tohoto řetězu událostí zapadá i včerejší oznámení ukrajinského ministerstva spravedlnosti, že oficiálně zakázalo ukrajinským komunistům kandidovat ve volbách. Tím je zbavilo práva podílet se na politickém životě země.

„Tato politická síla a jiné podobné politické strany od dnešního dne nemohou být subjekty volebního procesu a nemohou se zúčastnit komunálních ani celostátních voleb,“ prohlásil v Kyjevě šéf ukrajinské Rady národní bezpečnosti a obrany Olexandr Turčynov. Přes všechnu vážnost situace působí trochu komicky, že to oznamuje právě Turčynov, který byl postátním převratu z 22. února 2014 nainstalován do funkce předsedy parlamentu a prozatímního prezidenta. Tedy člověk, který nese velký díl odpovědnosti za rozpoutání války proti vlastním občanům, za všechny zločiny, ke kterým od převratu došlo. A evidentně také člověk, kterého jistě nebude soudit pouze historie. Nebo je to možná naopak symbolické. Vyvstává otázka, jaké další důkazy a argumenty ještě potřebují politické a mocenské elity USA, Evropské unie a jejích členských států (včetně ČR) k tomu, aby přiznaly realitu a přestaly slepě podporovat režim, na kterém už dnes těžko najít něco pozitivního a jenž už dnes evidentně není nebezpečný jen vlastní zemi a vlastnímu obyvatelstvu. Ale asi bych se měl omluvit i já, a to za ten termín „politické elity“ v souvislosti s našimi vládci.

Lubomír Ledl, místopředseda Strany demokratického socialismu

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama