Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.07.2015 14:46:10

Navýšení rozpočtu rezortu kultury je úspěch. Doufám ale, že není konečné

Navýšení rozpočtu rezortu kultury je úspěch. Doufám ale, že není konečné

Absolutní prioritou ministra kultury Daniela Hermana pro rozpočet jeho resortu na příští rok je platová stabilizace.

„Jak jsem již několikrát avizoval, jedním z hlavních témat vyjednávání o rozpočtu na příští rok bylo navýšení platů v příspěvkových organizacích resortu, které jsou hluboko pod celostátním průměrem. Dnes jsme se domluvili na minimálním navýšení v této položce o 70 milionů, což u některých příspěvkových organizací znamená navýšení až o 7 procent. Doufám, že toto číslo není ještě konečné,“ uvedl ministr Herman.

„Systémově jsme dále vyřešili podporu kinematografie, a to jak českého filmu, tak filmových pobídek, a to ve výši bezmála půl miliardy,“ dodal ministr.

Podařilo se též navýšit prostředky v investiční oblasti, protože ministerstvo kultury a jeho příspěvkové organizace realizují významné investiční akce (rekonstrukce Klementina, Národního muzea a další) a připravují nové IROP projekty, kde je vyžadována finanční spoluúčast.

Další etapa jednání o rozpočtu bude krom jiného zaměřena na oblast živého umění a památkové péče. Tato jednání budou během léta pokračovat.

„Dnešní dojednané navýšení v řádech stovek milionů korun považuji za úspěch, ale vzhledem k dlouhodobému podfinancování resortu kultury a úloze kultury ve společnosti tato čísla nepovažuji za konečná,“ doplnil ministr kultury.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama