PhDr. Ing. Mgr. Jan Hrnčíř, MBA, LL.M.

předseda SPD JmK
  • SPD
  • Jihomoravský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.07.2015 16:41:14

Saudská Arábie požaduje zákaz kritiky náboženství ve světě

Saudská Arábie požaduje zákaz kritiky náboženství ve světě

Saúdská Arábie prostřednictvím Abdulmajeeda Al-Omara, ředitele pro vnější vztahy na ministerstvu islámských záležitostí, vyzvala mezinárodní společenství, aby zakázalo veškerou kritiku náboženství. Co na to USA..?

Saúdská Arábie se dlouhodobě snaží chránit islám před kritikou a prosadit globální zákony proti rouhání. Saúdská Arábie má totiž velmi brutální omezení svobody projevu a nejrigidnější protirouhací právní předpisy ve světě. Má trest smrti za rouhání, stejně tak i za opuštění islámu nebo čarodějnictví. SA také definuje ateismus jako terorismus.

Saúdská Arábie uvěznila bloggera Raifa Badawiho, který byl odsouzen k 10 letům vězení, protože založil diskusní blog o náboženství v Saúdské Arábii.
S ukončením kritiky náboženství, by měla SA začít především doma, neboť saúdské státní školní učebnice jsou především tvrdě antisemitským a anti-křesťanským materiálem.

Je zajímavé, že USA, které se prý snaží všude ve světě prosazovat lidská práva a demokracii, v případě saúdského tvrdě teokratického režimu, mlčí… Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama