Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.07.2015 7:57:00

U Zbořeného Kostelce byla dokončena nová cyklostezka a přechod přes Sázavu

U Zbořeného Kostelce byla dokončena nová cyklostezka a přechod přes Sázavu

V úterý 28. července byl slavnostně ukončen projekt „Zlepšení podmínek pro pravidelné užívání cyklodopravy v úseku Zbořený Kostelec a Týnec nad Sázavou.“

V úterý 28. července byl slavnostně ukončen projekt „Zlepšení podmínek pro pravidelné užívání cyklodopravy v úseku Zbořený Kostelec a Týnec nad Sázavou.“ Akce se zúčastnil za Středočeský kraj hejtman Miloš Petera, radní pro oblast kultury a památkové péče Zdeněk Štefek a předsedkyně Výboru pro regionální rozvoj Petra Šmejkalová.

„Posázaví je nádherná část našeho kraje plná přírodních i kulturních zajímavostí. Cyklostezka a zejména bezpečná lávka přes Sázavu přispěje k zvýšení atraktivity regionu a i dostupnosti blízkých turistických cílů, jako je třeba zřícenina Zbořeného Kostelce, hrad Týnec, vojenské muzeum v Lešanech, viadukt v Žampachu nebo i městského muzea v Týnci a našeho regionálního muzea v blízkém Jílovém u Prahy,“ sdělil radní Štefek.

Projekt zahrnoval dva nové úseky cyklostezky v celkové délce 1,79 km a novou lávku pro cyklisty a pěší přes Sázavu. Lávka dlouhá 130m usnadňuje cestu ke zřícenině hradu Zbořený Kostelec a na zastávku autobusu zajišťujícího spojení s hlavním městem.  V projektu bylo pamatováno i na orientační značení pro cyklisty, silniční dopravní značení a odpočinkové místo.

Dva nové úseky cyklostezky znamenají i vyšší bezpečnost cyklistů, kteří se dosud v okolí Týnce museli při jízdách po cyklotrase č. 11 Greenways Praha–Vídeň a po cyklotrase č. 19 Posázavská pohybovat po velmi frekventované silnici II. třídy.

Výstavba obou úseků cyklostezky a nové lávky přes Sázavu stála cca 26 milionů korun a byla spolufinancována z Regionálního operačního programu Střední Čechy. Zakázku realizovala firma HOCHTIEF CZ a. s.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama