Ing. Jan Bartošek

Místopředseda KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.07.2015 19:47:00

Demokracie nesmí být vnímána jako slabost

Demokracie nesmí být vnímána jako slabost

„Na co máme ještě čekat? Měli bychom svrhnout nejen tuto vládu, ale tento prohnilý režim!“ To i další mohli zaslechnout účastníci i kolemjdoucí na Václavském náměstí v Praze při demonstraci tzv. „Národní demokracie“.

Ta demonstrovala proti přijetí migrantů do ČR. Zajímavé! A možná i úsměvné, kdyby to nebylo varující. Radikální levičák vyzývá ke svržení režimu, což je jednoznačná výzva k revolučnímu(!) řešení situace. A REVOLUCE, jak všichni víme, nemá s demokracií nic společného. Byť se s ní křiklouni mohou ohánět, jak chtějí. My bychom si z těchto narůstajících a sílících extrémistických vystoupení měli vzít ponaučení a velmi jasně říci: Demokracie není stoprocentně ideální systém, jde však o systém otevřený, založený na diskuzi a nabízí možnosti uplatnění a seberealizace naprosté většině občanů našeho státu. Neměl by být však vnímán jako systém slabý a nerozhodný. Diktát menšiny a potlačování občanských i lidských práv už tu byl v minulosti několikrát. Jestliže s někým diskutovat nejde, pak musí pochopit, že i demokracie se umí účinně bránit!

P. S. Chápu, že se topící se politici, i extrémního stébla rádi chytají, ale řečeno velmi decentně s Mirkem Dušínem: Je to nečestné a nesportovní!

Ing. Jan Bartošek, místopředseda Poslanecké sněmovny (KDU-ČSL)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama