Ing. Marian Jurečka

  • KDU-ČSL
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.08.2015 19:51:00

Státní pozemkový úřad bude ze státních pozemků vytvářet rezervu

Státní pozemkový úřad bude ze státních pozemků vytvářet rezervu

Novou kompetenci Státního pozemkového úřadu (SPÚ) jako správce rezervy státní zemědělské půdy dnes schválila vláda.

„Státní pozemkový úřad bude ze státních pozemků vytvářet rezervu určenou k uskutečňování rozvojových programů státu schválených vládou a nezbytnou k výkonu působnosti Státního pozemkového úřadu. Tu bude spravovat, doplňovat a podle potřeby v rámci správního řízení měnit. Současně bude zachována výměra státních pozemků nezbytná pro pozemkové úpravy nutné v souvislosti se změnami v právních vztazích po restituci a privatizaci,“ řekl ministr Jurečka.

SPÚ bude mít možnost, respektive povinnost rezervu doplňovat k udržení potřebné výměry nákupem, směnou a využíváním předkupního práva, aby byly omezeny náklady na výkup pozemků pro potřeby státu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama