PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.08.2015 9:35:17

Jimmy Carter o americké oligarchii a korupci

Jimmy Carter o americké oligarchii a korupci

Proti verdiktu Nejvyššího soudu USA, rušícímu strop na „sponzoring“ voleb, už běží kampaň Sjednocení občané (Citizens United). Telefonickým interview ji podpořil i exprezident Jimmy Carter.

Dnešní Spojené státy označuje za „oligarchii“. Zemi „bezmezné politické korupce“, vedoucí k „totálnímu rozvrácení našeho politického systému, který si kupují jeho hlavní sponzoři“.

„Pošlapává to samu podstatu toho, co z Ameriky udělalo velkou zemi.“ Teď je klíčovým faktorem „prezidentské nominace i samotné volby politická korupce“. „To samé platí v případě guvernérů i senátorů a členů Kongresu Spojených států.“

Ti, co si jejich volbu „zaplatí“, to dělají „kvůli vlastním výhodám po volbách“. Ti zase, „co už v Kongresu jsou, toho na prodej lačnému sponzorovi mají mnohem víc, než kdo se o jejich post teprve uchází“.

Ve faktu, že  tom už „peníze nic neomezuje“. spatřují „ti u moci, demokraté i republikáni, velké dobrodiní“.  

Aby to nevyznělo jako solitér na poušti, nabízí moderátor, který Cartera zpovídal, i výběr z jiných šťavnatých citací. Achilovce „země rovných šancí“ tu dopřávají striptýz mj. Joe Biden, John Kerry, Barry Goldwater i další pomazané reprobedny té červené knihovny.

Jimmy Carter: The U.S. Is an “Oligarchy With Unlimited Political Bribery”

“Yes, We’re Corrupt”: A List of Politicians Admitting That Money Controls Politics
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama