Ing. Karla Šlechtová

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.08.2015 13:09:00

Komunitně vedený místní rozvoj lépe zacílí podporu do venkovských oblastí

Komunitně vedený místní rozvoj lépe zacílí podporu do venkovských oblastí

Ministerstvo pro místní rozvoj vyhlásilo výzvu na předkládání žádostí o podporu strategií Komunitně vedeného místního rozvoje.

Komunitně vedený místní rozvoj bude v souladu s Dohodou o partnerství využit v programovém období 2014 – 2020 na venkovském území České republiky pokrytém místními akčními skupinami. Jak vyplývá z evropských nařízení, místní akční skupiny jsou také jedinými oprávněnými žadateli.

„Česká republika má již z minulosti pozitivní zkušenosti s uplatněním principů Komunitně vedeného místního rozvoje v rámci metody LEADER, která je založena na přístupu „zdola nahoru“ a partnerském principu. Díky tomu tak přispějeme v České republice k lepšímu zacílení podpory místních potřeb venkova a k rozvoji spolupráce aktérů na místní úrovni,“ řekla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová. 

Místní akční skupiny mohou v programovém období 2014 - 2020 zpracovávat integrovanou strategii širšího zaměření financovatelnou z více programů Evropských strukturálních a investičních fondů nebo z jiných zdrojů. Na základě schválených strategií Komunitně vedeného místního rozvoje bude možné čerpat podporu pro realizaci tzv. integrovaných projektů v rámci Integrovaného regionálního operačního programu (řídicí orgán Ministerstvo pro místní rozvoj), Operačního programu Zaměstnanost (řídicí orgán Ministerstvo práce a sociálních věcí), Operačního programu Životní prostředí (řídicí orgán Ministerstvo životního prostředí) a Programu rozvoje venkova (řídicí orgán Ministerstvo zemědělství). Podmínkou pro podání žádosti o podporu strategie Komunitně vedeného místního rozvoje je splnění standardů Místních akčních skupin definovaných Metodikou pro standardizaci místních akčních skupin a vydání patřičného osvědčení ze strany Ministerstva zemědělství.    
 
V současné době pořádá Ministerstvo pro místní rozvoj ve spolupráci s Národní sítí místních akčních skupin ČR, příslušnými řídicími orgány a dalšími subjekty dva velké informační semináře pro zástupce Místních akčních skupin, které mají přispět ke zdárnému procesu zpracování, předložení a následnému hodnocení strategií. První seminář proběhl 29. července 2015 v Praze, ve středu 5. srpna 2015 se uskuteční druhý seminář v Olomouci. 

Více informací o výzvě naleznete zde.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama