Mgr. Bc. Pavel Herman, MBA, MPA

"Žádná moc nesmí platit více než zákony." Cicero
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,95. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.08.2015 17:54:35

Nová levice je pouze andělem strážným kapitalismu

Nová levice je pouze andělem strážným kapitalismu

Nová levice hájí imigrační politiku, která je předmětem zájmu domácího i velkého kapitálu, jenž má v úmyslu tyto imigranty využívat jako levnou pracovní sílu, a tedy i s menším rizikem porušovat Zákoník práce.

Tuto skutečnost dokazují inzeráty, např. ukrajinci.com: „Námi dodaní pracovníci jsou připraveni tvrdě a poctivě pracovat, vítají každou práci navíc, každou přesčasovou hodinu. S námi vaše podnikání nesvazuje Zákoník práce,“ nebo jiné „Zaručíme maximální flexibilitu a úsporu Vašich nákladů.“ Zahraniční dělníci si u nás vydělávají v přepočtu na svoji měnu více peněz. Z toho důvodu jsou ochotni pracovat za nižší mzdu a horších pracovních podmínek.

Jako absolvent studijního oboru politologie si na rozdíl od politiků uvědomuji, že politika je správa věcí veřejných, a proto by měla sloužit zájmům našich občanům, když se mluví o demokracii.

Podle českých průzkumů STEM/MARK uprchlíky odmítají především voliči levice, kteří jsou k nim méně tolerantnější než voliči TOP 09 a lidovců. Méně vzdělaní lidi se obvykle bojí i toho, že je běženci připraví o práci. Průzkum navíc ukázal, že proti je dokonce necelých 90 procent lidí.

Jako absolvent ÚIPV (Ústředního institutu politického vzdělávání) a tedy student politické ekonomie se znalostí marxismu mohu upřesnit, že imigranti slouží kapitálu jako průmyslová rezervní armáda nezaměstnaných, což Karel Marx popsal ve svých svazcích Kapitál či Mzda, cena a zisk:

Nezaměstnanost je konstantním a nezbytným rysem kapitalismu. Vládnoucí třída nutí značný počet pracovníků v nezaměstnanosti konkurovat se zaměstnanými, a tak vytvářet tlak na snižování mezd. Tato reservní průmyslová armáda poskytuje kapitalistovi flexibilitu, aby tak nezaměstnaní mohli urychleně nastoupit i za nižší mzdu během ekonomické expanze.“ Dodává, že když se lidem podaří získat zaměstnání, tak obava ze ztráty pracovní pozice činí zaměstnance povolnějšími k vykořisťování.

Je nutné pochopit, že levice se musí snažit bojovat za zlepšení pracovních podmínek a zvyšování mezd dělníků. Z toho důvodu je imigrační politika pro dělnickou třídu zatím bezpředmětná. Karel Marx některé levicové aktivisty v Manifestu komunistické strany popsal následovně:

Na levici jsou jednak sociální mastičkáři, kteří se snaží různými všeléky a všelijakým příštipkařením odstranit společenské neduhy, aniž by v nejmenším ubližovali kapitálu a zisku. Naproti tomu ta část dělníků, která se přesvědčila o nedostatečnosti pouhých politických převratů a dožadovala se podstatného přetvoření společnosti se tehdy nazvala komunistickou.

Uprchlíci slouží rovněž jako lukrativní byznys pro obchodníky s byty. Z ubytování uprchlíků usiluje profitovat firma miliardáře Zdeňka Bakaly stovky milionů ročně. A to vše z peněz daňových poplatníků.

Zdeněk Bakala se k hornickým bytům dostal v rámci privatizace OKD. Obchod dokončila Paroubkova vláda, kde byl ministrem financí Bohuslav Sobotka (ČSSD). Byty měly být původně prodány lidem za 40 tisíc, ale Bakala je dostal zdarma.

Z hlediska solidarity a efektivity  částka na pomoc jednomu migrantovi v EU by stačila šesti z nich v jejich zemi, což potvrdil i Fehmi Hasan (místopředseda Lidového shromáždění Sýrie). Jenže vysvětlit tuto záležitost oranžovým svazákům multikulturalismu, kteří Karla Marxe nestudovali ani z rychlíku je velice složité.

Z těchto argumentů vyplývá, že se tzv. „Nová levice“ společně se tzv. „Sociálně demokratickou levicí“ stávají anděly strážnými kapitalismu.

S kapitalismem na věčné časy! A neoliberalismem zvlášť!!!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama