Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.08.2015 7:56:10

České muzeum stříbra získalo čtvrté ocenění TripAdvisor

České muzeum stříbra získalo čtvrté ocenění TripAdvisor

České muzeum stříbra v Kutné Hoře, které každý rok překračuje hranici stotisícové návštěvnosti a které tak patří mezi nejatraktivnější a nejnavštěvovanější muzea Středočeského kraje, obdrželo v těchto dnech další ocenění návštěvníků...

České muzeum stříbra v Kutné Hoře, které každý rok překračuje hranici stotisícové návštěvnosti a které tak patří mezi nejatraktivnější a nejnavštěvovanější muzea Středočeského kraje, obdrželo v těchto dnech další ocenění návštěvníků celosvětového portálu TripAdvisor.

„Naše organizace již počtvrté obdržela za své služby v cestovním ruchu ocenění od návštěvníků celosvětového portálu TripAdvisor.com, tentokrát Certifikát výjimečnosti za rok 2015, čehož si nesmírně vážíme. Děkuji týmu muzea za vynikající práci a za propagaci našeho kraje,“ komentoval ocenění radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek.

Celosvětový portál www.TripAdvisor.com je zaměřen na recenze turistických cílů a získává stále na větší popularitě. Mimo recenzí kulturních institucí a různých atrakcí zde je možné nalézt recenze světových hotelů a restaurací, systém pro objednání letenek a další služby.

Návštěvníci webu hodnotili České muzeum stříbra jako jedno z nejlepších zařízení v odvětví turistického ruchu.

Hlavní expozice Českého muzea stříbra na Hrádku nabízí možnost návštěvy dvou prohlídkových okruhů.

První okruh zhruba na hodinu seznamuje návštěvníky s vývojem Kutné Hory od jejích počátků až do doby druhého nejvýznamnějšího města království. Přízemí je věnováno geologii revíru a archeologii. Další část expozice je věnována počátkům města po objevu kutnohorského stříbra.

První patro přibližuje Kutnou Horu již jako výsostné královské horní město. Návštěvníky zaujmou témata jako stavební vývoj Hrádku, styl života "stříbrné šlechty" nebo role Kutné Hory v Českém státě. V pokladnici se pak mohou podrobně zabývat i přehledy českých mincí ražený v Kutné Hoře.

Druhý okruh přibližuje návštěvníkům celý proces zpracování stříbrné rudy. Od středověkého způsobu těžby, zpracování surového stříbra až po technologii ražby mincí. Součástí tohoto okruhu je i replika důlního díla, scénická expozice přibližující zpracování stříbrné rudy a ražbu mince, původní velký těžní stroj na koňský pohon, takzvaný trejv, i autentické středověké důlní dílo. Návštěvníci se vybaví i svítilnou, helmou a perkytlí, tedy hornickou halenou, a procházejí asi 250 m dlouhou částí původního středověkého dolu.

Od roku 2007 je okruh obohacen i o "Havířskou osadu", instalovanou na zahradě Hrádku. Její součástí jsou hrázděné a srubové stavby, přístřešky, promývací koryta na rudu, stoupa na drcení rudy s kolem a především replika nístějové pece s měchy pod zastřešením, jakási dobová huť se svým zařízením a nástroji. Druhý okruh zabere tak návštěvníkům tak 1,5 hodiny.

Hrádek zahrnuje samozřejmě také sezónní výstavy a zajímavé expozice nabízí též pobočky v Kamenném domě a v Tylově domě.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama