Milan Jirků

  • Svobodní
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.08.2015 0:48:56

Ministerské obcházení zákona

Ministerské obcházení zákona

Zamyšlení nad postupem ministerstva financí při zavádění elektronické evidence tržeb

Přijde vám jako normální a běžný postup, jakým ministerstvo financí postupuje při zavádění elektronické evidence tržeb?
Připravuje se financování při veškeré soudnosti pochybného systému ještě v okamžiku, kdy ani není jasné a uzákoněné, zda a v jaké míře bude existovat. To vše financováno přes účelově založený státní podnik, aby byl obejit zákon o veřejných zakázkách, a ty tak mohly být přiděleny bez výběrového řízení.
Stejný postup, jaký pro prosazení svého cíle využívá náš současný ministr financí je totiž tentýž, jaký on sám i jeho hnutí ANO2011 v minulosti hlasitě kritizovali. Není vám to divné?
Pochybnost ovšem nevyvolává jen tento postup, ale i samotný návrh zákona. Chybí v něm podstatné časti, které mají být údajně dodány až později vyhláškou a bez kterých je ve své podstatě ke svému deklarovanému účelu nepoužitelný.
Myslíte si, že našemu ministrovi jde pouze o vybrání vyšší částky na DPH a tím navýšení rozpočtu, nebo je jeho motivem i něco mnohem méně altruistického? Jako třeba obchodní a finanční data o konkurenci?
V našem rozpočtu existuje mnoho černých děr v podobě státních podniků a účelových dotací, kudy utíkají o několik řádů vetší částky. Zde lze ušetřit. Jaký smysl má donekonečna vymýšlet nové způsoby, jak ještě víc odírat občany této země?
Osoba ministra financí by se měla starat o rozumný rozpočet bez excesů. To znamená zbytečně nebrat lidem z peněženek víc, než je nezbytně nutné a zároveň se vyvarovat utrácení za zbytečnosti. Přijde vám, že tuto funkci v současnosti naplňuje? Mně tedy ne.

Obrázek:"Kitchener bun" by Bilby - Own work. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons - https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Kitchener_bun.jpg#/media/File:Kitchener_bun.jpg
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama