Michal Rada

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.10.2010 18:16:32

Michal Rada k výsledkům voleb

Michal Rada k výsledkům voleb

Michal Rada dnes odpovídal na otázky týkající se výsledků voleb. Samozřejmě nejvíc jich bylo k výsledkům voleb v Praze, ale dostalo se také na Senát.

"O pozici ČSSD v Praze já samozřejmě nerozhoduji, ale kdybych sám rozhodoval, spíše bych se přikláněl k tomu, abychom byli tvrdou opozicí. Já moc optimismu z výsledků voleb v Praze nemám. Rozhodně si nyní nemyslím, že by TOP 09 byla zárukou nějakých převratných změn na Magistrátě, o tomto mém názoru mne přesvědčuje zejména celorepubliková politika této strany. Tedy můžu být pouze příjemně překvapen. Matematika je neúprosná, z obou možných variant je ale podle mě reálná z programového hlediska spíše koalice  TOP 09 a ODS. Všechno záleží na vyjedávání představitelů politických stran v Zastupitelstvu. To ale neznamená, že bych zavíral oči i před možností naší koalice s Tůmou. Za případné koalice TOP 09 a ODS očekávám v Praze pouze dočasný posun politiky někam o kousek určitým směrem, výrazné zprůhlednění politiky Magistrátu bych v tom nehledal. Pokud bude ČSSD v opozici, musíme být opozicí realistickou, tvrdou a transparentní. Nechce to nulovou toleranci, ale chce to jasně ukázat, s čím nesouhlasíme, proč a jaké to bude mít důsledky pro každého Pražana. My máme s politikou v Praze mnoho zkušeností, i z právě skončeného období opozice. A budeme je využívat. Nekompromisně a spravedlivě."

 

K volbám do Senátu uvedl, že podle něj není výsledek prvního kola skoro žádným překvapením: "Očekával bych větší výprask kandidátům ODS, ale i tak se ukazuje, že lidé s vládou nesouhlasí a chtějí změnu." Ve druhém kole se ČSSD podle Michala Rady musí soustředit na to, aby ukázala, kdo je kandidátem vládní koalice a kdo není, a tedy může přinést reálnou změnu.

 

Byl také tázán na to, zda se vyjádří k dnešnímu výroku Radka Johna v pořadu Otázky Václava Moravce, kde John řekl, že "...to, že jsme nějakým béčkem ODS může tvrdit jenom ten, kdo vůbec nevidí..." Michal Rada řekl toto: "Nepochybuji o tom, že kdyby Radek John u svých výroků více přemýšlel, tak by to neřekl. Ale to neukazuje na nic jiného, než že náš ministr vnitra nepřemýšlí. To mne nepřekvapuje. Dalo by se říci, že by mi bylo milejší, kdyby řekl, že to může říci jen idiot Rada, než vztahovat to na můj handicap, ale nechci z toho dělat postoj ublíženého nevidomého. Chci jen ukázat, že takto mluví ministr vnitra. Jeho arogance a pocit nepostižitelnosti již je dnes známý skoro každému. Dnes jen přidal další zrnko písku na už tak obrovskou hromadu. Chci připomenout jeho slova, kdy kdysi řekl, že pokud se politici chovají jako hulváti, je třeba s nimi tak jednat. Tak jen aby se pan John nedivil. Víc se k tomu vyjadřovat nechci. Není mi příjemné z toho dělat problém nevidomého, je to problém ministra vnitra a ne můj."

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama