ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.10.2010 15:25:32

Na co hazardér Heger ještě čeká?

Na co hazardér Heger ještě čeká?

David Rath apeluje na ministra zdravotnictví Leoše Hegera, aby začal hrozící odchod tisíců českých lékařů neprodleně řešit

Sociální demokracie považuje dosavadní vládní neschopnost řešit platové podmínky a nespravedlivé finanční škrty v oblasti zdravotnictví, kvůli které nyní hrozí odchodem do zahraničí téměř tři a půl tisíce lékařů, za velké riziko pro zdraví nás všech. Již nyní trápí české nemocnice nedostatek lékařů a tím se prodlužují čekací lhůty na operace a omezuje se zdravotní péče v některých nemocnicích. Další ztráta kvalitních odborníků by mohla být pro naši společnost opravdu nebezpečná.

Paradoxem tak je, že současného ministra zdravotnictví Leoše Hegera tato situace nijak neznepokojuje a nehodlá se jí nijak zabývat. Na co ještě, pane ministře, čekáte? Až se skutečně začnou vážně nemocní hromadit na nemocničních chodbách a nebude k dispozici žádný lékař, který by se jim věnoval? Do jaké míry hodláte hazardovat se zdravím naší společnosti, než budete věc odpovědně řešit?

Sociální demokracie apeluje na předsedu vlády Petra Nečase a ministra zdravotnictví Leoše Hegera, aby rizika ztráty lékařů a zhoršení kvalitní zdravotnické péče začali neprodleně řešit. Další lavírování je pro naši společnost neomluvitelné a nepřijatelné.

David Rath, stínový ministr zdravotnictví za ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama