ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.11.2010 15:06:59

Rozhodnutí ministra Johna může destabilizovat policii

Rozhodnutí ministra Johna může destabilizovat policii

Interní vyhláška ministra vnitra Johna má umožnit, aby v čele policie nebo hasičského sboru mohl stanout i tzv. civil.

Interní vyhláška ministra vnitra Radka Johna, která umožní, aby v čele policie nebo hasičského sboru mohl stanout tzv. civil, tedy člověk, který nikdy nebyl policistou nebo hasičem, je podle mého názoru krokem špatným směrem. Důsledky totiž mohou být naprosto fatální.
 
Už v případě funkce policejního prezidenta by hrozilo, že takový člověk nebude mít jednak dostatek znalostí a zkušeností, ale především se nebude těšit respektu policistů. A to je věc, která patří k základním předpokladům policejního prezidenta. Pokud by do čela policie přišel například státní zástupce, jak naznačuje ministr John, nejsem si jist, zda bude schopen během jednoho týdne nebo čtrnácti dní pochopit, jak funguje policie. Jsem proto přesvědčen, že podobné pokusy mohou pouze destabilizovat policii či hasičský záchranný sbor.
 
Chtěl proto ministra Radka Johna vyzvat, aby podobná rozhodnutí bez konzultace s výborem pro bezpečnost nevypouštěl na veřejnost.
 
Jeroným Tejc, stínový ministr vnitra za ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama