Ing. Milan Urban

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.11.2010 12:50:00

Snižme spotřební daň na naftu a vybereme více

Snižme spotřební daň na naftu a vybereme více

Dopravní stavby je třeba spojovat s projekty partnerství soukromého a veřejného sektoru.

Dopravní stavby jsou často spojovány s takzvanými PPP projekty, tedy partnerství soukromého a veřejného sektoru. Jak by se měly tyto projekty nastartovat, odpovídal místopředseda ČSSD a stínový ministr průmyslu a obchodu Milan Urban: „Dále bych hledal peníze v rozpočtu Státního fondu rozvoje dopravní infrastruktury, myslím si, že vláda nevyužila všechny možnosti."  

Milan Urban například navrhuje snížení spotřební daně na naftu: „Kdyby vláda snížila spotřební daň na naftu, podtrhuji snížila, tak stát vybere více." Podle jeho názoru stát loni udělal manažerskou chybu, když zvýšil daň. „Všechny kamiony včetně českých nakupují naftu v zahraničí a výběr pro stát je tedy mnohem menší," uvedl Milan Urban, který dále zmínil půjčky od Evropské investiční banky.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama