Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.11.2010 14:49:00

Spolupráce s pražskou ODS nás u lidí poškodí

Spolupráce s pražskou ODS nás u lidí poškodí

Bohuslav Sobotka ke koaličním jednáním v Praze.

Koalici mezi ODS a ČSSD v Praze jsem si nepřál a tuto koalici nepodporuji. Pražská ODS má snad tu nejhorší pověst v zemi a spolupráce s ní ČSSD mezi lidmi logicky poškozuje. Upřednostňoval jsem jiné varianty, které by lépe reprezentovaly touhu po změně, kterou občané v Praze vyjádřili v letošních komunálních volbách. Tyto své názory jsem opakovaně prezentoval jak směrem k vedení pražské ČSSD, tak směrem k veřejnosti. Navrhl jsem předsednictvu ČSSD takový postup, který by směřoval k jiným variantám koalic, ale nezískal jsem pro něj dostatečnou podporu ve vedení ČSSD a mnou předložené usnesení nebylo v této věci přijato. Odpovědnost za další postup vyjednávání tak zcela převzala pražská organizace ČSSD.

TOP 09 podle mého názoru promarnila svůj volební výsledek nevhodně zvoleným způsobem vyjednávání, když ideologicky a chybně upřednostnila koalici s ODS před možností primární dohody s ČSSD.    

Pokud bude na pražské radnici vytvořena koalice mezi ČSSD a ODS, musí to být sociální demokracie, která bude trvalým a neúnavným motorem a garantem pozitivní změny. ČSSD musí využít svého nebývale silného postavení v nové městské radě, doufejme, že nezatížené přítomností starých tváří pražské ODS, a důrazně vymýtit korupci, prosadit transparentní veřejné zakázky, zaručit hospodárné nakládaní s městským majetkem a také omezení vlivu privátních komerčních zájmů na rozvoj hlavního města. V takové podobě městské koalice to bude muset být ČSSD, kdo naplní volání občanů po změně chování a hospodaření pražského magistrátu. Jenom tak bude mít účast ČSSD ve vedení hlavního města smysl.

Bohuslav Sobotka, statutární místopředseda ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama