Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.11.2010 15:36:38

21 let po obnovení činnosti ČSSD je její společenský význam mimořádně důležitý

21 let po obnovení činnosti ČSSD je její společenský význam mimořádně důležitý

Sociální demokracie si dnes, 19. listopadu 2010, připomíná 21 let od zveřejnění „Prohlášení o obnově Československé sociální demokracie“, které jménem jeho signatářů – Slavomíra Klabana, Vladislava Všetečky a Břetislava Nedbálka – odvysílala rozhlaso

Právě tato událost znamenala faktické  obnovení činnosti sociální demokracie na území tehdejšího Československa po jejím zničení KSČ v roce 1948, kdy tisíce sociálních demokratů, kteří nesouhlasili s tzv. sloučením, byli donuceni buď opustit vlast, anebo byli vyhazováni ze zaměstnání, pronásledováni, zavíráni do komunistických vězení a někteří i popravováni ve vykonstruovaných procesech.

 

Sociální demokracie působila v letech 1948 - 89 v exilu, kde její představitelé výrazným způsobem přispívali k činnosti demokratického československého exilu jako celku, a svojí činností přispěli také k pádu komunistického režimu v roce 1989.

 

Jako úřadující předseda ČSSD a člen obnovené ČSSD od 15. prosince 1989, bych chtěl ocenit snahu mnoha významných osobností, řadových členů, místních funkcionářů, poslanců, senátorů, starostů, krajských zastupitelů i sympatizantů, kteří se na formování politiky a programových vizí sociální demokracie od roku 1989 podíleli a nyní podílí. Chtěl bych poděkovat jmenovitě všem, kdo během 21 let od obnovení ČSSD nesli břemeno a odpovědnost v pozici předsedy ČSSD, ať už to byl Jiří Horák, Miloš Zeman, Vladimír Špidla, Stanislav Gross či Jiří Paroubek.

 

Věřím, že vítězství ČSSD v letošních parlamentních, senátních i komunálních volbách jsou jasným důkazem toho, že programové cíle a společenské ideje současné sociální demokracie jsou naší společností přijímány s patřičnou důvěrou a váhou. Současná role ČSSD je v době, kdy vládní koalice svými nespravedlivými opatřeními a plošnými škrty poškozuje budoucnost naší země, mimořádně důležitá. Jsme hlavní opoziční stranou. Je zodpovědností nás všech, členů ČSSD, abychom tuto roli přijali s plnou vážností a důrazem na splnění programových cílů, na základě kterých nám lidé dali ve všech letošních volbách svou důvěru.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama