PaedDr. Alena Gajdůšková

Vždy na Vaší straně!
  • SOCDEM
  • Zlínský kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.11.2010 11:06:58

Doufám, že naše jednání bude korektní a kulltivované

Doufám, že naše jednání bude korektní a kulltivované

Zahájení 1. schůze Senátu PČR.

Vážené kolegyně, vážení kolegové, paní senátorky, páni senátoři, milí hosté. Dovolte, abych vás přivítala na 1. schůzi Senátu v 8. funkčním období.

Na úvod našeho jednání zazní státní hymna České republiky. (Přítomní povstávají. – Zaznívá hymna České republiky. – Přítomní usedají.)

Vážené paní senátorky, páni senátoři, tímto slavnostním způsobem jsme zahájili 1. schůzi Senátu Parlamentu České republiky v novém funkčním období. Vítám mezi námi zvláště srdečně nově zvolené senátorky a senátory. Chci jim ještě jednou poblahopřát ke zvolení.

A dovolte mi, abych také vyjádřila naději, že i v dalším funkčním období naše jednání bude korektní a kultivované, tak abychom společně přesvědčili občany České republiky o tom, že horní komora Parlamentu je podstatnou, důležitou a také užitečnou součástí ústavního systému České republiky.

Dovolte mi, abych ještě jednou také poděkovala těm, kteří s námi zde již nesedí, za odvedenou práci.

Tuto schůzi svolal předseda Senátu na návrh Organizačního výboru podle § 26 odst. 2 zákona o jednacím řádu Senátu. Pozvánka na dnešní schůzi vám byla zaslána v úterý 9. listopadu 2010. Z dnešní schůze se omluvil pan senátor Alexandr Vondra.

Dovolte mi ještě, abych znova uvítala nově zvolené senátory a senátorky, ale prosím je, aby do složení slibu, jímž se ujmou výkonu svého mandátu, zatím nehlasovali.

A nyní stanovíme pořad 1. schůze Senátu. Ten vám byl doručen písemně na pozvánce. Ptám se, zda má někdo z vás nějaký další návrh na změnu či doplnění pořadu schůze? O slovo se přihlásil pan senátor Petr Vícha, předseda klubu sociální demokracie. Prosím, pane předsedo.

Senátor Petr Vícha:  Vážená paní předsedající, milé kolegyně a kolegové, po dohodě s předsedy ostatních klubů dávám návrh, aby bod 17 – Schválení zasedacího pořádku – byl předřazen před bod 4 – Volba předsedy Senátu, tak aby v průběhu probíhající volby předsedy Senátu mohlo dojít k přesunu jednotlivých senátorů. Děkuji.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama