Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.11.2010 18:54:00

Vláda promarnila příležitost pro spravedlivější rozložení škrtů

Vláda promarnila příležitost pro spravedlivější rozložení škrtů

Vláda Petra Nečase dnes zamítla návrh ČSSD na zvýšení daňově progrese pro skupinu nejbohatších občanů, kteří ročně vydělávají nad 1,2 milionu korun.

Připomínám, že před volbami jsme jasně říkali, že budeme usilovat o zvýšení daňové progrese, a v tomto ohledu hodláme své předvolební sliby plnit i nadále. Vláda tímto svým rozhodnutím promarnila možnost k spravedlivému rozložení svých reforem tak, aby se na stabilizaci země nepodílely jen nízko- a středněpříjmové skupiny obyvatel, ale také ti nejbohatší. Je nesporné, že všechny vyspělé země světa daňovou progresi mají. V této souvislosti bych chtěl také připomenout vládní straně Věci veřejné, že opětovně neplní svůj předvolební program a otevřeně popírá své sliby, když před volbami její představitelé avizovali, že se zasadí o odstranění daňově degrese a budou prosazovat právě daňovou progresi. Zavedení daňové progrese potvrzují i ekonomové. To dokládá například prohlášení ekonomky Ilony Švihlíkové pro Deník Referendu: „Je to normální součást daňového mixu, absolutní většina vyspělých zemí má progresivní zdanění, naopak méně vyspělé země, například Rusko a pobaltské země, mají rovnou daň.“

Bohuslav Sobotka, statutární místopředseda ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama