Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.11.2010 10:32:00

Daňoví poplatníci by neměli platit za chyby finančníků

Daňoví poplatníci by neměli platit za chyby finančníků

Na financování stabilizačního fondu by se měly primárně podílet země Eurozóny.

„Preferujeme, aby se primárně na financování stabilizačního fondu podílely země Eurozóny. V tomto směru je stanovisko sociální demokracie zdrženlivé ze dvou argumentů. Za prvé platí, že finanční krize a náklady na ní byly primárně způsobeny nikoliv chybami vlád, ale chybami na straně finančního sektoru,“ říká Bohuslav Sobotka.

Bohuslav Sobotka dodává, že dalším důvodem ke zdrženlivosti je to, že Eduard Janota a Miroslav Kalousek odmítali bankovní daň a sociální demokracie je toho názoru, že by tyto problémy měly být financovány pomocí bankovní daně a ne tím, že se na sanaci budou skládat daňoví poplatníci a budou platit za chyby finančníků.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama