ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.12.2010 13:59:58

Dluhopisy vítáme. Měli jsme je i v našem programu

Dluhopisy vítáme. Měli jsme je i v našem programu

Věci veřejné splnily další ze svých priorit.

Věci veřejné si odškrtávají další položku na seznamu úspěšně prosazených programových priorit. Ministerstvo financí totiž v příštím roce plánuje vydat pilotní emisi státních dluhopisů pro občany o objemu maximálně deset miliard korun.

„Tento krok velmi vítáme, jedná se o programovou prioritu, kterou Věci veřejné při vyjednáváních důrazně prosazovaly," řekl předseda strany Věci veřejné Radek John.

Prodej dluhopisů občanům by měl garantovat větší fiskální odpovědnost politiků i občanů samotných. Státní dluhopisy jsou zároveň na základě zahraniční zkušenosti jedním ze způsobů, jak může veřejnost podpořit vládní reformy.

„Toto rozhodnutí ministra financí je také výsledkem úspěšné práce strany Věci veřejné. Státem garantovanou výhodnou investici, tedy státní dluhopisy, Věci veřejné nabídly občanům již ve svém volebním programu," řekl poslanec VV Michal Babák.

Minimální objem jedné objednávky bude 1000 korun. Dluhopisy budou moci nabízet banky i další finanční zprostředkovatelé.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama