Jan Sedláček

Místopředseda Národní demokracie
  • ND
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.08.2015 16:43:32

Jsem hrdým příslušníkem diskriminované menšiny. A nestydím se za to!

Jsem hrdým příslušníkem diskriminované menšiny. A nestydím se za to!

Blíží se polovina srpna, období, kdy se menšiny více než kdy jindy hlásí o svá práva. Je proto načase, abych taktéž přišel se svým coming-outem…

Dlouho jsem váhal, jestli mám něco takto citlivého o sobě prozradit zde na internetu. Bál jsem se, co tomu řeknou moji čtenáři, zda se mi třeba nezačnou vysmívat nebo mě kvůli tomu zatracovat. Ale došel jsem k závěru, že s tím musím jít ven. Ostatně, mnozí lidé, kteří mě znají osobně, už to stejně vědí, protože je to na mě dost vidět. Proto už svůj coming-out nemůžu víc oddalovat.

.

Ano, já skutečně patřím mezi jednu skutečně podceňovanou, ale přesto významnou menšinu. Mezi abnormálně vysoké lidi. Bez několika centimetrů totiž měřím dva metry. A nestydím se za to! Jsem hrdý stožár, ať se to ostatním líbí nebo ne.

.

A proto velmi nelibě nesu, když je naše menšina velmi silně diskriminována ze strany většinové společnosti. Že se nám lidé vysmívají a vymýšlejí na nás různé vtípky, to bych ještě dokázal pochopit. Jsou ale věci, které jsou naprosto nepřijatelné. Třeba skutečnost, že na sebe téměř nemůžeme sehnat pohodlné oblečení. Nebo že se ve většině aut musíme krčit.

.

A co teprve nízké dveře! Je skutečně nepochopitelné, že i ve 21. století, které je údajně prosycené všudypřítomnou tolerancí, se může něco podobného objevit – ale bohužel je tomu tak. Každou chvíli někde objevím dveře, které jsou nižší než já. A připadá mi vyloženě diskriminační, že já se musím shýbat, abych se nepraštil o futra, zatímco většina lidí může bez problémů projít. Ale s tím bude už brzy konec!

.

Je načase přitlačit na naše zákonodárce, aby s tímto neudržitelným stavem něco udělali. Především bych stanovil minimální výšku dveří ve veřejných prostorách. A mohlo by se to stihnout spolu se zavedením EET a zákazem kouření v restauracích. Ostatně, právě parazité a potenciální zločinci patří mezi ty, kdo nás diskriminují nejčastěji – zkuste najít hospodu, která má všude dvoumetrová futra! A když už nás pan Sobotka s panem Babišem před těmi parazity tak zručně chrání, mohli by snadno zavést i toto protidiskriminační opatření. Kdo chce provozovat restauraci, ať si nechá zvýšit dveře!

.

A proč zůstávat jen u veřejných prostor? Já bych klidně uzákonil, aby byly dvoumetrové dveře ve všech domech v ČR – i v těch soukromých. Domy s nízkými dveřmi jsou totiž vyloženě nebezpečné! Co když bude v nějakém takovém domě hořet a někdo vysoký se bude snažit rychle utéct, ale uhodí se hlavou o futra, omdlí a uhoří tam? Toto opatření je proto nezbytné z hlediska protipožární bezpečnosti, ale nejen to – bude to i významný symbol tolerance. Normální lidé proti tomu jistě nebudou nic mít a snadno se přizpůsobí. Pokud někdo bude chtít ve svém domě nižší dveře, bude naprosto jasné, že je to nebezpečný extremista, ultrakonzervativec a netolerantní xenofob. A s těmi si policejní síly jistě poradí!

.

Vzorem nám budiž Irsko, kde minimální výšku dveří nedávno schválili i v referendu. I když se mnozí báli, že zvítězí postoj zapšklých zpátečníků, naštěstí se tak nestalo. Hlas tolerance zvítězil a Irsko se konečně posunulo do moderní doby.

.

Pojďme něco podobného prosadit i zde! A aby nás bylo více slyšet - svolejme do centra Prahy pochod Stožár pride, ať všichni vidí, že jsme na naši abnormalitu hrdí a nebojíme se bojovat za svá práva!

.

.

P.S. Pro své tušené odpůrce raději dodávám, že článek je pouze podobenstvím, které přibližuje nesmyslnost argumentů některých homosexualistů. Nic z toho, co jsem zde popisoval, samozřejmě prosadit nechci – byť stožár skutečně jsem.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama