Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.12.2010 11:52:00

Situace ve zdravotnictví je neúnosná, premiér musí okamžitě jednat

Situace ve zdravotnictví je neúnosná, premiér musí okamžitě jednat

Sociální demokracie vyzývá premiéra Petra Nečase a celou vládní koalici, aby se začali okamžitě zabývat gradující krizí ve zdravotnictví, která je alarmující.

Předsednictvo ČSSD včera projednávalo situaci s hejtmany a zástupci Asociace krajů ČR, kteří označili situaci v oblasti zdravotnictví a především pak v krajských nemocnicích za dlouhodobě neudržitelnou. Předsednictvo ČSSD se plně ztotožnilo s názorem hejtmanů v tom, že za stávající krizovou situaci nese plnou odpovědnost vláda Petra Nečase. Vláda musí v této věci okamžitě jednat a přestat zvyšovat riziko ohrožení zdraví nás všech.

Vládní koalice svými nesmyslnými škrty vědomě destabilizuje zdravotní péči v naší zemi, ohrožuje úroveň krajských nemocnic a pacienty v naší zemi vystavuje hrozbě, že v dohledné době nebude dostupná odpovědná zdravotní péče, čekací doby na základní výkony se prodlouží a tisíce lékařů svým odchodem zcela destabilizují zdravotní péči nás všech.

ČSSD si uvědomuje vážnost situace a představila proto svých pět bodů k řešení krize ve zdravotnictví, které jsou odpovědnými návrhy na stabilizaci této oblasti. Sociální demokracie je připravena podpořit opatření v intencích těchto řešení tak, aby se zdravotnictví v ČR opět stabilizovalo.

Plnou odpovědnost za další řešení této krize má ovšem nyní vláda Petra  Nečase, která zatím na jakoukoli snahu rezignovala. Takový stav je ale jak politicky, tak především společensky neúnosný.

Bohuslav Sobotka, statutární místopředseda ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama