Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.12.2010 15:50:00

Ke krizi ve zdravotnictví

Ke krizi ve zdravotnictví

Ústřední výkonný výbor ČSSD přijal v sobotu na svém zasedání usnesení, ve kterém sociální demokracie vyzvala vládu Petra Nečase, aby se urychleně začala zabývat řešením situace ve zdravotnictví.

Hlavním důvodem je pokles objemu prostředků, které vláda do zdravotního systému dává a také avizovaný hromadný odchod lékařů z nemocnic. Sociální demokracie považuje tento stav pro české zdravotnictví za kritický. 

"My jsem se dnes v obecné diskusi, kterou jsme vedli na Ústředním výkonném výboru, zabývali problematikou velmi rychle přicházející krize ve zdravotnictví. Udělali jsme málo obvyklou věc, protože málo kdy se stává, aby se ÚVV opoziční strany obrátil přímo na vládu, ale my jsme to dnes udělali," řekl v úvodu tiskové konference statutární místopředseda ČSSD Bohuslav Sobotka. Podle Bohuslava Sobotky vláda žádným způsobem na tuto kritickou situaci ve zdravotnictví nereaguje, pokračuje v plošných škrtech a naopak usiluje o to, aby klesly úhrady zdravotních pojišťoven pro nemocnice.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama