Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.12.2010 18:42:00

Kalouskovy daňové zásahy v Topolánkově vládě nás stály 89 miliard ročně

Kalouskovy daňové zásahy v Topolánkově vládě nás stály 89 miliard ročně

ČSSD považuje za absurdní dnešní prohlášení ministra Kalouska, ve kterém naznačuje, že současné vládní kroky k ozdravení financí – tedy plošné vládní škrty – povedou k úsporám rozpočtu až 20 miliard ročně.

Nekoncepční zásahy vlády Petra Nečase a ministra financí Miroslava Kalouska, které jsou založeny na redukci zaměstnaneckých platů, omezování peněz pro zdravotnictví, bezpečnost a sociální oblast a postihují pouze nízko a středněpříjmové skupiny obyvatel, přináší reálné riziko ohrožení ekonomického i společenského rozvoje naši země. Vládní koalice nepřišla s žádným opatřením na příjmové straně státního rozpočtu či podporou českého exportu a stimulů české ekonomiky.

Byl to právě ministr Kalousek, který v Topolánkově vládě  svými špatnými daňovými opatřeními připravil rozpočet o 89 miliard korun ročně. ČSSD proto apeluje na vládní koalici, aby představila svá opatření v oblasti stimulů české ekonomiky. Obavám se ale, že na ně vláda ve jménu plošných škrtů zcela rezignovala.

Bohuslav Sobotka, statutární místopředseda ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama