PaedDr. Alena Gajdůšková

Vždy na Vaší straně!
  • SOCDEM
  • Zlínský kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.12.2010 8:36:00

Hromadný odchod lékařů poškodí jen a jen pacienty

Hromadný odchod lékařů poškodí jen a jen pacienty

Hrozící odchody českých lékařů buď za prací v oboru do zahraničí, nebo do jiných oborů v České republice, kvůli jejich platovým podmínkám, mohou mít dalekosáhlé důsledky.

Česká vláda varování lékařů a sester jakoby neslyšela. Někteří politici zlehčují  naléhání pracovníků ve zdravotnictví tím, že to není myšleno vážně, že stejně nakonec neodejdou. To je podle mě krátkozraké a z pohledu společnosti lehkomyslné.

I ministr zdravotnictví Leoš Heger upozorňuje, že by odchody lékařů mohly ohrozit chod zdravotnictví i když kolapsu se neobává. Spoléhá na to, že výpovědi nakonec budou staženy, což považuji za nezodpovědné bagatelizování problému.

Kdo na celou situaci ale může doplatit, jsou pacienti. To je naprosto nepřijatelné.

V této chvíli by lékaři a pacienti měli stát na jedné straně barikády - jde totiž o kvalitu zdravotní péče a dostupnosti zdravotní péče pro každého občana. Vláda musí přijmout taková opatření, aby toto právo občanům garantované Ústavou ČR bylo zajištěno. Vyzývám tedy ministra Hegera, aby urychleně přijal opatření, která stav českého zdravotnictví stabilizuje. Recept na to již sociální demokracie dala v podobě pětibodového plánu.

PaedDr. Alena Gajdůšková, v.r.

pacientská ombudsmanka a viceprezidenta Svazu pacientů ČR
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama